Variert sommerutstilling på Galleri Apotheket

Plakat sommerutsilling 2015-2

Det er stor variasjon i årets sommerutstilling på Galleri Apotheket. Lørdag åpner den og den blir stående til 9.august.

Tradisjonen tro inviterer Hadsel Kunstforening til sommerutstilling, i år på Galleri Apotheket på Stokmarknes.
– Vi har invitert kunstnere med ganske forskjellige uttrykk. Her vil folk finne både smykkekunst, keramikk, glass, akvareller og malerier. Litt for enhver smak, sier Bente Iversen i Hadsel Kunstforening.
Blant årets bidrag er smykkekunst fra Dagmaria og AnnM. Dagmar Maria Mildes har i flere år drevet sitt eget smykkeverksted på Kvaløya i Tromsø. I år gikk hun sammen med Ann-Merethe Skaue Øines og etablerte bedriften Glaze of Tromsø. Mildes er opprinnelig tysk og er utdannet gullsmed fra Staatliche Zeichenakademie Hanau.

En annen utstiller er maleren Espen Skjønhaug. Han vil trolig være kjent for flere fra tidligere utstillinger, blant annet i Galleri Apotheket.

– Vi har også invitert glassblåserne Heidi Kristiansen og Mette Paalgard, kjent blant annet fra glasshytta i Henningsvær. Sara Reed fra Bergen vil være et helt nytt bekjentskap for mange. Flott brukskunst med helt eget uttrykk. Sara Reed er opprinnelig fra England og utdannet ved Central Saint Martins Collage of Art and Design in London. Hun bor og jobber nå på USF Verftet Bergen.
Utstillingens akvareller er malt av Solveig Lønne Christiansen fra Bærum. Hun har de siste årene hatt flere separatutstillinger med sine arbeider.
– Min inspirasjonen kommer først og fremst fra naturens rikdom av former og farger, skiftende lys og flyktige inntrykk. Jeg prøver ut ulike teknikker og henter energi og impulser fra det som skjer underveis i maleprosessen, forteller Christiansen.

– Vi håper mange finner tid til å stikke innom galleriet i løpet av sommeren. Hit kan det være fint å ta med sommergjester eller om noen jakter på mer personlige gaver, avslutter Iversen.
Utstillingen blir stående fram til 9. august og er åpen alle dager bortsett fra mandager.

For I know their works and their thoughts

unnamed