Scener fra malekurset med Elisabeth M. Toften

De 10 påmeldte som deltok på malekurset på Galleri Apotheket fra 3. til 5. juni (ca. 15 timer til sammen), var alle strålende fornøyd med både innhold og veiledning. De fleste hadde lite, eller ingen erfaring fra før, men trådde til med entusiasme og pågangsmot.

Første kvelden viste Elisabeth egne og andre kunstneres bilder projisert opp på veggen, mens hun snakket om teknikker, fargebruk og komposisjon. Så forklarte og viste hun måten vi skulle gå fram på under vår overføring fra foto/bildemateriell til lerretet vi hadde med oss.

Vi la transparenter over bildet og tegnet hjelpestreker med tusj, deretter brukte vi overhead som hjelpemiddel til å få bildet projisert på lerretet. Så var det bare å overføre hjelpestrekene.

Elisabeth var en god og lydhør kursleder, hun fikk sikkert tusen spørsmål fra oss deltagere i løpet av de tre kursdagene, men mistet aldri tålmodigheten, hjalp oss alle å komme i gang, og vi malte så langt vi rakk i løpet av kurset. Alle fikk god og kyndig hjelp, og vi har også muligheten til å kontakte Elisabeth videre med spørsmål vi måtte ha i etterkant. Elisabeth hadde med seg vannbasert oljemaling og pensler og vi fikk muligheten til å kjøpe av dette, det var nesten ikke en tube igjen etter alle hadde forsynt seg. Alle ville ha Elisabeth tilbake om ett års tid, så det er ikke aldeles umulig at et nytt malekurs vil finne sted juni 2017, for Elisabeth sa seg villig til å komme tilbake til oss i Hadsel kunstforening, til gamle og nye deltakere. Velkommen skal hun være!

face_male2 face_male1face_male3face_male4face_male5face_male6face_male7red1red1ared2red2ared3red3ared4red5red6red6ared7red7ared8red9red9ared10red10ared11red11a