Utstilling med ANTYA UMSTÄTTER

Dette blir en meget personlig utstilling hvor jeg forteller historien til bestemor, som var selvvalgt flyktning. Hun valgte skjønnhet og utholdenhet fremfor kaos og meningsløshet.

Arbeidene mine har jeg plassert i følgende kategorier:
«Mørkt er det ikke»
«Venter på deg»
«Forræderi»
«Blomster, kirsebær og høye hæler»
«Takk fremmedhet»

Jeg tenker på det hele som en film hvor jeg bare har hørt bruddstykker fra forskjellige mennesker gjennom hele livet mitt, og til slutt er jeg der.

Utstillingen er lagd i takknemlighet til bestemor Anna Petrine Bjørgan – ei sterk kvinne som alltid fikk meg til å føle at slik jeg var – det var bra – at jeg var akkurat sånn som jeg skulle være.

Min bestemor dro fra Stokmarknes som ung kvinne på grunn av en vakker og intelligent mann fra Berlin, som til og med hadde en hvit hest. Senere skulle det vise seg at han samarbeidet med nazistene og han ble farlig for både henne og barna deres. Takket være min bestemors følelse av å være norsk, tross alt, er vi fremdeles i live.

Antje Umstätter (f. 1965 in Berlin) is an artist and professor working with photography and media. At Beuth University, Berlin, Antje Umstätter is Professor for Mediadesign, Photography and Motion Graphics.